onsdag 5 april 2017

Stefan Löfvén: Vilka signaler skickar du ut?

Den senaste tiden har du i olika sammanhang talat om de signaler Sverige skickar ut, utan att närmare definiera dem. Så här ser det ut:

TILL OMVÄRLDEN skickar du signaler att Sverige är ett land som glömt Per AngerRaoul Wallenberg, Folke BernadotteDag Hammarskjöld, Harald Edelstam och Olof Palme. Mänskliga rättigheter, barnkonventionen med mera är omoderna överenskommelser som man inte behöver ta hänsyn till.


TILL EU skickar du signaler att vi till varje pris ska stänga ute flyktingar från våra länder. Vi ska sträva mot en nivå som ligger nära eller under vad anständigheten kräver.  

TILL INDUSTRIN skickar du signaler att deras tillväxt inte är viktig. ”Ni skriker efter folk, men vi skickar iväg era framtida arbetare.”

TILL VÅRDEN OCH OMSORGEN skickar du signaler att ”eftersom ni går runt trots dagens personalbrist så kan ni säkert klara er på ännu mindre personal i framtiden”.

TILL CIVILSAMHÄLLET skickar du signaler att solidaritet, generositet och medkänsla nu är ute ur samhället och politiken. ”Värna om mitt” är dagens motto.

TILL DEM SOM I SITT ARBETE MÖTER ENSAMKOMMANDE ger du signalen att deras upplevelser och stressymtom kan samhället utan vidare negligera.

TILL SVERIGES BARN OCH UNGA skickar du signaler att ”bry er inte om de mörkhåriga, de har i alla fall ingenting här att göra”.

TILL SVERIGEDEMOKRATERNA säger du: "Ni har rätt, främmande element kan skada den svenska kulturen och bör avlägsnas."

Jag tar för givet att du vet att med dagens asylpolitik kommer 60-80 procent av dem som vid ankomsten registrerats som ensamkommande barn att utvisas vid 18 års ålder. Uppskjutna åldersbedömningar och rätt till gymnasiestudier för ett fåtal ändrar inte på de siffrorna. Det liknar en etnisk rensning.

När det här är över, när din rensning är genomförd, kommer vi att ha tid för artikeln i Wikipedia ”Afghanutlämningarna 2016-2017”. Två framträdande namn där blir ditt och Morgan Johanssons.2 kommentarer:

  1. Precis så är det. Var har socialdemokratins tankar om solidaritet och lika värde tagit vägen? Amnesti nu

    SvaraRadera
  2. Spets på den artikeln.Kort och koncist.

    SvaraRadera