fredag 28 september 2018

Hur säkert är Afghanistan? 4 oktober 2018


Under flyktingvågen 2015 registrerades 23 500 asylsökande med afghansk bakgrund som ensamkommande barn. De har väntat i åratal på sina beslut, och de flesta har fått avslag, baserat på Migrationsverkets bedömning av säkerhetsläget i Afghanistan.

torsdag 27 september 2018

Sverige mot deportationer 4-8 oktober 2018


Protest mot deportationer av asylsökande till Afghanistan
De flesta asylsökande från Afghanistan som flytt till Sverige får beslut om utvisning, trots att landet befinner sig i allt svårare väpnad konflikt och trots att många tillhör grupper som är särskilt hotade. Risken för förföljelse har skärpts genom att talibanrörelsen och IS flyttat fram sina positioner. Detta beskrivs av FN:s flyktingorgan ​UNHCR i deras senaste gedigna rapport.

söndag 16 september 2018

Nya gymnasielagen – saknar du lite av de 15 månaderna?


Om du har väntat för kort tid (mindre än 15 månader) för att omfattas av nya gymnasielagen kanske du kan räkna på ett annat sätt.

lördag 1 september 2018

Ny kampanj för de ensamkommande: #rättssäkert



Vad vet allmänheten om rättsosäkerheten i asylutredningarna? 
Vi svenskar är vana att i stort sett kunna lita på våra myndigheter och att de följer lagar och förordningar, helt enkelt gör rätt. 
Att rättsosäkerheten när det gäller beslut om uppehållstillstånd för flyktingar är så stor är troligen okänt för de flesta. Asylprocessen är långt ifrån individuell och förutsägbar.