tisdag 28 maj 2019

Öppet brev till dig som riksdagsledamot: Rösta enligt ditt samvete! Gå emot partilinjen!

"Vi fick blommor när vi landade" sade en pojke som hösten 2015 flögs till Norrland.
Ett chartrat plan har avgått från Arlanda mot Kabul. På planet fanns kristna personer som tvingas gömma sin religion i Afghanistan, i strid mot konventionen om mänskliga rättigheter. Kanske fanns där också ateister, ensamma kvinnor, småbarn. Alla riskerar sitt liv och sin hälsa i Afghanistan.

Klockorna ringer för dem som utvisas idag!


Tisdag 28 maj avgår ett chartrat plan från Arlanda mot Kabul. På detta sitter flera kristna personer som tvingas gömma sin religion i Afghanistan, i strid mot konventionen om mänskliga rättigheter. Kanske finns där också ateister, ensamma kvinnor, småbarn.

fredag 24 maj 2019

​Hur många Anne Frank finns i Sverige?

Anne Frank var en judisk flicka som bodde i Amsterdam. Under andra världskriget fick Anne och hennes familj gömma sig för tyskarna. De bodde gömda i två år innan någon skvallrade och tyskarna tog dem. När Anne dog i koncentrationslägret var hon 16 år. Hon skrev en dagbok som hittades efter kriget.
Hur många flyktingar göms i Sverige?
Hur många flyktingar smugglas ut ur Sverige till mer säkra länder?
Det hände något hösten 2015. Det ena var att regeringen gick på de flyktingfientligas linje. Det andra är att civilsamhället ställde upp på ett sätt som saknar motstycke sedan andra världskriget.

måndag 20 maj 2019

Öppet brev från Fidas storasyster till Sveriges Riksdag

Fida med sin svenska familj.
Det kom ett inlägg på facebook. Vi hjälper till att sprida det. 
Jag trodde faktiskt aldrig att vi skulle hamna här men nu behöver vi ER hjälp. LÄS, DELA, KOMMENTERA. Snälla sprid. 

torsdag 16 maj 2019

Riksdagsledamöter reagerar över åldersbedömningarna

Riksdagsseminarium 15.5.2019. Fr.v. Sofia Rönnow Pessah, Rådgivningsbyrån, Tilda Pontén, Civil Rights Defenders, Tomas Fridh, Svenska Advokatsamfundet, Rebecca Thorburn Setern, Uppsala universitet, samt moderatorn Anna Lindblad, Rådgivningsbyrån.
”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”. Så sade Sofia Rönnow Pessah, en av dem som granskat hur Migrationsverket använt de medicinska åldersbedömningarna. Hon syftade på den utredning som regeringen beslöt i januariöverenskommelsen med Liberalerna och Centerpartiet. Såvitt känt är utredningen ännu inte tillsatt. En vanlig tid för utredningar är två år. Det är alltså en skandal som utreds i efterhand.

måndag 13 maj 2019

Flyktingarna: Klockorna ringer tisdagar kl 12

#NUÄRDETNOG har format ramarna för manifestationen. 
EN NATIONELL MANIFESTATION VARJE TISDAG KL. 12.00 UNDER MAJ MÅNAD 2019
Protesterna mot Sveriges tvångsutvisningar till kriget i Afghanistan fortsätter.

Svar från Hans Eklind (kd)

Korgen med flera upprop, brev, artiklar, konvertitutredningen mm. som lämnades över till Morgan Johansson i samband med interpellationsdebatten.

Läs det öppna brevet till riksdagsledamöterna Hans Eklind (kd) och Kadir Kasirga (s).
Här kommer svaret från Hans Eklind. Något svar har ännu inte kommit från Kadit Kasirga.

Uppdatering: Pressmeddelande från Hans Eklind angående klockringningen. 

måndag 6 maj 2019

​Öppet brev till riksdagsledamöterna Kadir Kasirga (s) och Hans Eklind (kd)


Till riksdagsledamöterna Kadir Kasirga (s) och Hans Eklind (kd). Jag hoppas att jag får era kommentarer till denna text. Det är bra om ni svarar just på de frågor jag ställer, gärna ja/nej + kommentar. Ni behöver inte kommentera sådant som jag inte skrivit. 

fredag 3 maj 2019

9 000 papperslösa afghanska ungdomar blir kvar i Sverige


Kursivt: uppdatering 3.10.2020.
Många tror att problemen är lösta när många ensamkommande ungdomar fått sina uppehållstillstånd för studier. Till en början får de försörjningsstöd (socialbidrag), och snart blir de självförsörjande med hjälp av studiemedel och/eller arbete, på samma sätt som svenska ungdomar.
Men 9 000 afghanska ungdomar faller utanför den nya gymnasielagen, jämfört med de 6 500 som fått uppehållstillstånd. Dessa 9 000 kommer att finnas kvar i Sverige under många år.