lördag 3 februari 2018

Regeringen och Migrationsverket JO-anmäls


3.2.2018
Till Justitieombudsmannen
Härmed anmäler jag Regeringen och migrationsverket och regeringen för att acceptera rättsosäkra asylprocesser, speciellt för ensamkommande ungdomar, från våren 2016 och fortfarande.

Rättsosäkra åldersbedömningar med schablonartad uppskrivning i ålder är för närvarande regel. Det finns flera exempel på att handläggare har dålig kunskap om hemländerna och förhållandena under flykt liksom om kristendom. Ofta är utredningarna undermåliga. Detta har lett till utvisningar av bland annat barn som saknar ordnat mottagande och kristna, men också av ungdomar som har starka asylskäl, t.ex. individuella fiender.
I motiveringen vill jag hänvisa till brevet med bilagor som december 2017 ställdes till statsminister Stefan Löfven, migrationsminster Heléne Fritzon, f.d. migrationsministern Morgan Johansson, generaldirektör Mikael Ribbenvik, Migrationsverket och säkerhetschef Fredrik Beijer, Migrationsverket. Brevets bilaga 2 är uppdaterad till dagens datum. (Bilaga 1, separat fil)
Därefter hänvisar jag till den utförliga sammanfattningen gjord av Viktoria Nyström i Praktisk juridik 1-2018. (Bilaga 2, infogad i denna fil)
Länkar till de kritiska artiklarna om åldersbedömningarna i bland Läkartidningen och Svenska Dagbladet finns samlade på https://stoppautvisningarna.blogspot.se/p/aldersbedomningar.html.
Länkar till artiklar om kristna, konvertiter och ateister finns här https://stoppautvisningarna.blogspot.se/p/kristna-och-konvertiter.html
En diskussion om ansvarsfördelningen mellan regeringen och Migrationsverket finns här https://stoppautvisningarna.blogspot.se/p/vem-bar-ansvaret.html
Ingrid Eckerman
Pensionerad allmänläkareInitiativtagare till uppropet, hemsidan och facebookgruppen Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!https://stoppautvisningarna.blogspot.se/
5 kommentarer:

 1. Tack, vad säga mer, tack igen för ditt arbete och din kamp för våra ungdomar. Så bra att göra detta

  SvaraRadera
 2. Jag tackar också för att du gör detta- följer debatten med stor sorg över vårt svenska misslyckande att ta hand om våra medmänniskor.

  SvaraRadera
 3. Vi är många som vill tacka dig för detta. Tack!

  SvaraRadera
 4. Tack snälla Du. Världen men framförallt Sverige behöver människor som Du.

  SvaraRadera
 5. Tack snälla Du. Världen men framförallt Sverige behöver människor som Du.

  SvaraRadera