tisdag 6 juni 2023

Stjärnor i natten! - Samtal med Karin Fridell Anter & Ingrid Eckerman


Här intervjuas Ingrid Eckerman, grundaren av Stoppa utvisningarna till Afghanistan! (där facebookgruppen har 26 000 medlemmar) och Karin Fridell Anter, ordförande i Stöttepelaren - stödförening för ensamkommande barn och ungdomar.

De berättar hur deras engagemang utvecklats från hösten 2015, då många flyktingar kom till Sverige, och hur de fortsätter att engagera sig för de afghanska flyktingarna. 


Deras arbete bygger på att de jobbar tillsammans med tusentals andra volontärer, som ställt upp som kontaktpersoner, gode män, lärare, frivilliga familjehem, stödpersoner, mm. mm. Som exempel finns det grupper i Malå, Göteborg och Stockholm som varje vecka sedan flera år ställer sig på en strategisk plats med plakat och flygblad för att informera förbipasserande. Många har varit involverade i att stödja ungdomarna som studerat enligt gymnasielagen att finna fasta anställningar och skicka in sina ansökningar. Andra har låtit papperslösa unga människor bo hos dem i väntan på att de kunnat söka asyl igen, fyra år efter att deras första avslag på asylansökan vann laga kraft. (Många får återigen avslag.)

I Paris har svenskar bildat en förening De svensktalande migranternas vänner i Frankrike, som ger stöd åt de afghanska numera unga vuxna som kommer från Sverige till Frankrike, där de flesta får uppehållstillstånd. 

Skänk en slant till Stöttepelaren!
Swish: 123 583 19 04
Bankgiro: 5228-2381
Bankkonto: SEB 5368 11 065 76 för månadsgivare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar