fredag 3 mars 2017

Aref: "Jag vill berätta om våran situation och mina känslor"
Författare: Aref Hosseini, i ett inlägg på Facebook. Bilden gjort av Zebel Khan. 

Hej mina vänner. Jag heter Aref och jag kommer från Afghanistan.

Jag vill berätta om våran situation och mina känslor. Vi rymde från kriget och diskriminering till Sverige. Många människor dog på väg till Sverige, i havet och Bergen, och och många förlade sina familjer.

Vi skulle börja ett bra liv i Sverige utan stress och utan krig. Jag bor i hvb hemmet med flera killar. När jag kom här (Sverige) hade jag ingen vän men jag har många vänner nu. Jag lärde mig ett nytt språk och kunskaper om Sverige.

Jag saknar min familj och mina vänner och jag får ont i mitt hjärta när jag tänker på min familj. Mina vänner är rädda för att många av de fick avslag.

Vi känner inte någon i Afghanistan och vi kan inte klara sig där. Barn är barn och det spelar ingen roll att vara Afghan eller Svensk. Vi behöver säkerhet och en bra framtid.

Mina vänner frågar mig ibland att när ska sluta den svår situation och jag har inget svar. Vi kan inte sova på nätter och vi har mardrömmar ibland.

Jag kan inte berätta allt som finns i mitt hjärta. Jag vet att ni är många som kämpar för oss och hjälper oss. Jag tackar att ni finns. Ni har stora hjärtan och medmänsklig. Vi kämpar tillsammans.

1 kommentar:

  1. Aref vi fortsätter kämpa. Imorgon samlas vi runt om i landet RÖDA TRÅDEN - RÄTTEN TILL ETT LIV💖

    SvaraRadera