måndag 12 juli 2021

Jimmie Åkesson polisanmäld för ”hets mot folkgrupp”

 

Ingrid Eckerman och Karin Fridell Anter har polisanmält Jimmie Åkesson för "hets mot folkgrupp" juli 2021.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson polisanmäls för ett uttalande i sitt TV-sända ”Almedalstal” den 6 juli.

Åkesson presenterade ett direkt samband mellan att svenska pensionärer har för låga pensioner och att "...miljard efter miljard satsas på vuxna afghaner utan asylskäl. /.../ Människor som har fått massor men som i alltför många fall inte har bidragit med någonting, inte tagit minsta steg för att göra Sverige bättre och starkare".

I anmälan mot Jimmie Åkesson skrivs att det är hets mot folkgrupp att utpeka en specifik nationalitet som skulden till samhälleliga missförhållanden och som skyldig till att inte bidra konstruktivt till samhällsbygget i Sverige.

Bakom anmälan står bland andra Karin Fridell Anter, ordförande för Stöttepelaren och nominerad till Raoul Wallenbergpriset 2021. Hon förklarar:

– Det är inte lagligt att utsätta en utpekad grupp för andras missaktning. Om någon tvekar om det olagliga i detta så pröva att byta ut ”vuxna afghaner utan asylskäl” mot ”judar” eller ”zigenare”. Hade det kunnat passera?

Ingrid Eckerman är grundare av nätverket Stoppa utvisningarna till Afghanistan! och liksom Fridell Anter redaktör för bokprojektet Den onödiga flyktingkrisen. Hon berättar, med hänvisning till beräkningar i boken, att det bara är ungefär 10 000 människor (0,1 procent av Sveriges befolkning) som enligt Åkesson är "de vuxna afghaner utan asylskäl" som är orsaken till att pensionärerna får för lite pengar – och detta dessutom som en följd av pensionsregler som fastslogs långt innan dessa afghaner kom till Sverige.

– Så förutom att bedriva hets mot folkgrupp avslöjar Åkesson att han har dåliga kunskaper och är dålig på att räkna.

Andra personer har redan polisanmält Åkesson för hets mot folkgrupp, och ytterligare anmälningar är att vänta.


Till pressmeddelandet
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar