onsdag 28 juni 2017

Vem bestämmer i Sverige? Regeringen och Migrationsverket abdikerar båda

Vem bestämmer egentligen i Sverige? Är det verkligen ingen som kan fatta beslut? Det är uppfattningen man får av de uttalanden som Morgan Johansson och Mikael Ribbenvik gjort.

Vi medborgare förstår faktiskt att regeringen och Migrationsverket pratar med varandra. Därför kräver vi ansvar av båda parter:
  • Migrationsverket måste omedelbart stoppa alla utvisningar till Afghanistan.
  • Om så inte sker skall regeringen i dess ställe besluta om moratorium för utvisningarna.
För några veckor sedan uttalade sig Afghanistans vice flyktingminister i en tysk tidning och bad Europa sluta sända flyktingar. Idag vädjar de båda flyktingministrarna till EU att sätta stopp för utvisningarna. ”Det sägs om och om igen att det finns säkra regioner i Afghanistan och att människor kan leva i dessa regioner. Men ni vet att detta inte längre stämmer.”
Vem ska då åstadkomma detta stopp för utvisningarna?
Vad säger regeringen?
Regeringen vill bli mer framgångsrik med att driva igenom sin politik på myndighetsnivå och har gett Statskontoret ett utredningsuppdrag.
Migrationsminister Morgan Johansson säger, apropå frågan om moratorium, att ”i Sverige ägnar vi oss inte åt ministerstyre”.
Vad säger Migrationsverket?
"Migrationsverket är endast en rättstillämpare, som använder sig av de lagar som beslutats av Sveriges riksdag och den bindande rättspraxis som fastställts av Migrationsöverdomstolen."
”Därför är detta inte en fråga som ska ställas till Migrationsverket utan bör istället riktas mot Sveriges Riksdag. Migrationsverket kan inte utesluta utvisning till ex. Afghanistan om det inte sker via ett beslut ifrån Regeringen."
VEM BESTÄMMER EGENTLIGEN I SVERIGE?  


1 kommentar:

  1. Idioti de måste utvisas bryter man lagen eller inte beter sig bra ska man UT

    SvaraRadera