söndag 11 juni 2017

En tvångsdeporterad tonåring dog vid terrorattack i Kabul

Jag är inte afghan ... Jag är inte svensk ... Jag är en människa ... Är det tillåtet att döda mig?

En ensamutvisad hazar från Iran, en åldersuppskriven lillebror, dog vid terroattacken mot begravningsföljet efter demonstrationerna mot regeringen i Kabul. Läs mer på Blankspot Project https://www.blankspot.se/utvisad-fran-sverige-uppges-ha-dodats-i-kabul/

Detta är det första dödsfallet vi har hört talas om. Däremot är ett antal av de tvångsdeporterade försvunna, de har inte längre kontakt vare sig med våra kontaktpersoner i Kabul eller med sina familjer i Sverige. 
En annan av de ensamutvisade såg hur polisen sköt mot demonstranterna. Kanske han tom. såg sin medutvisade mördas. Läs Niklas Orrenius i DN http://www.dn.se/nyheter/sverige/niklas-orrenius-vi-har-en-skyldighet-att-ta-reda-pa-vad-som-hander-med-hamzeh/  

Vad vet vi om situationen för de ensamutvisade i Afghanistan?

- Mottagandet för de ensamutvisade är inte "ordnat, värdigt och säkert". Många hamnar på gatan efter de två första veckorna på hotell.
- Många av de ensamutvisade ungdomarna får inte den utlovade hjälpen, inklusive återvändarbidraget, från IOM (FN:s migrationsorganisation) och ERIN (europeiskt projekt som just upphört). Exempel: En person har bara fått 300 kr, trots att han utlovats mer, och kan inte nå IOM per telefon.
- Säkerhetsläget försämras vecka för vecka. Vice flyktingministern menar att det aktuella läget är sådant att afghanska flyktingar inte ska skickas till Afghanistan enligt den humanitära folk- och flyktingrätten.
- Afghanistan är stort. Trots detta kan man inte gömma sig för sina fiender. Grann- och släktfejder kan leva i generationer.
- Sedan 1 januari har 70 000 från Pakistan och 145 000 från Iran återvänt. Av dessa har 84 % respektive 7 % fått hjälp från IOM. 
Mer information om Migrationsverkets arbete finns på https://stoppautvisningarna.blogspot.se/p/migrationsverket.html  
Regering och Migrationsverk: Agera NU!!!
- Regeringen kan införa moratorium NU, dvs ett stopp för utvisningar tills dess att ett uppställt villkor uppfyllts. Under tiden kan man överväga amnesti eller andra åtgärder. 
- Migrationsverket kan hänvisa till det försämrade säkerhetsläget NU och den nya säkerhetsrappporten som väntas inom 1-2 månader. 

2 kommentarer:

  1. Detta måste regeringen ändra på AMNESTI NU NU

    SvaraRadera
  2. Bra sakligt skrivet! När ska Regeringen och Riksdagen och Migrationsverket erkänna sitt fruktansvärda brott mot mänskligheten? Nu har en av killarna dött I EN BOMBATTACK! Hur många fler ska ni så kallsinnigt skicka tillbaks direkt in i döden? Det här skulle kunna vara en skräckfilm som man sedan skulle kunna säga "det var ju inte på riktigt fattar du väl! Det är ju bara en film" Men det är tyvärr PÅ RIKTIGT!! Nej jag är SÅ ARG och så djupt BESVIKEN på Er Stefan Löfvén Morgan Johansson och kompani . SKÄMS PÅ ER! Vill ni behålla en gnutta heder så kan ni åtminstone till att börja med STOPPA DESSA DEPORTERINGAR NU! Vet ni överhuvudtaget vad som sker när ni dumpar av dem? Vart tar de vägen? Ni vet att ni själva inte vet..och ni struntar i ATT VILJA VETA verkar det som! När killen frågade polisen om varför inte de kunde följa dem ut ur planet så fick killarna till svar att "det är för farligt för oss så det kan vi inte göra! JA och då tycker ni att killarna INTE var tillräckligt värda att få rätt till skydd eller att ens få leva som NI ?. Så tolkar jag det! Har ni hjärta nånstans i era kroppar? Nu har vi fått NOG!!!! 😠 😠 😠 😠 😢 😢 😢SKÄRP ER och BLI MÄNNISKOR!!!!!Jag har höga förväntningar på er och nu måste ni bevisa att ni är värda att tro på! Vi är så många som bär på en fruktansvärd ångest och förtvivlan och obeskrivlig SORG..Vi har skapat relationer med dessa killar för att de ska orka med livet och inte ge upp och i stället tillsammans med oss kämpa vidare och känna hopp. GE OSS HOPPET TILLBAKA om att det fortfarande existerar någon slags MEDMÄNSKLIGHET i det här landet! Det är ni skyldiga killarna men också oss! Men ni är fega och flyr från allt vad ansvar medmänsklighet och solidaritet och humanitet är!
    Vad ger Ni för signaler till ALLA BARNEN I SVERIGE?
    / ARGA och djupt sorgsna hälsningar från Ingela Nilsson i Luleå

    SvaraRadera