måndag 5 juni 2017

Rahat: "Jag önskar att han ska inte göra nånting dålig till sig själv"


Det kom ett inlägg till Facebookgruppen Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomarna! Gruppen har över 11 000 medlemmar, varav många tusen afghaner. Här bedrivs regelbundet suicidprevention.
Hej känner vänner.. 
Jag heter rahat och han är min kompis. Förra vecka han fick en kallelse om återvändande från migrationsverket. 

Just nu han är så upprörd och deprimerad. Han vill inte att bli utvisat till ett land som han känner ingen person och har ingen bekanta som kan ta emot honom dit. Han har aldrig varit i Afghanistan och nu migrationsverket ska deportera honom dit. 
Han hade väldigt tufft på vägen mot Sverige. Det vet alla att hur tufft kan det vara att åka olagligt från Iran till Sverige. 
Han har bott i Sverige nästan i 2 års. Han är så besviken på migrationsverket. Han säger att han hade en dålig advokat som hjälpte inte honom med sin asylsökande uppdraget. Han har fått 3 avslaget under jätte kort tid. 
Han vill utbilda sig vidare och vill bli något i framtiden. Han är 18 gammal år. Och är väldig äkta kompis och han är fullt med talang. Han är begåvade kille. Han vill jobba hårt för att bygga och kämpa för en jämställd och bra samhället. Han har allt i sig själv. Vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självkontroll. Han är en loyal och pålitlig person. 
Snälla ska nån hjälpa honom under hans svårigheten. Han behövs eran hjälp. Han är helt hopplöst nu. Vill göra nånting förhastat. 
Vi alla är samma människa men lite olika från varandra. Vi blöder samma farg och vi har samma kött men med olika utseende och yttre som något man kan se. Annars vi alla är lika värdefulla. Alla förtjänar att bo i säkerhet och trygghet. 
Vi trivs väldig bra i Sverige. Vi känner oss verkligen trygga i Sverige. Det värsta känsla är ensamhet. Min kompis har ingen rådgivare och ingen bekanta som kunde hjälpa honom under hans svårt condition. 
Fortfarande jag har tro på mänsklig eftersom ni som kämpar för oss visar vänlighet som ger oss hopp när vi är helt hopplösa och helt ner. Snälla låt oss leva i säkerhet. Vi alla har drömmar som vi vill uppfylla dem i verkligheten. Vi behöver hjälp. 
Finns det nån snäll person i den här gruppen som vill visa aktning för mänsklig. Han vill inte bli offer av den andra explosion. Han har redan upplevt en väldig katastrof liv. Kanske det är inte så hemskt som det verkar men just nu jag är bara rädd och önskar att han ska inte göra nånting dålig till sig själv.. 
Tack Rahat.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar