torsdag 1 juni 2017

Anna: "Morgan och Stefan - jag är så oerhört besviken på er!"Författare: Anna Nikkinen. Kommentarerna från facebookgruppen Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!
Morgan Johansson, Stefan Löfven och antagligen ännu fler i S!
Jag är så oerhört besviken på er. Jag tycker ni sviker den ideologi som är Socialdemokraternas.
Idag är jag 58 år och jag har växt upp med föräldrar som inte bara var aktiva inom partiet, de trodde på er, trodde att ni skulle förändra världen vilket ni också gjorde.
Ni var de fattigas hopp då det begav sig. Ni ställde er på deras sida, de som slet och kämpade dag för dag. Tillsammans förändrade ni Sverige till ett land som blev ett av världens rikaste på många sätt.
Otaliga är de gånger jag stolt gått tillsammans med mina föräldrar i 1-majtågen genom gatorna i det som då var min hemstad, Strömstad. Tillsammans skulle vi förändra världen ännu mer, göra den till en plats för alla att leva på.
På 60- och 70-talet fanns solidariteten med Chile, Sydafrika, Vietnam och många fler länder. Det fanns en känsla av hopp och tro.
När omröstningen för kärnkraften kom 1980 var det första gången som jag tvekade och tvivlade på er och så småningom fick ett annat parti mina sympatier och mitt politiska hjärta men det är en annan sak.
Jag har ändå hela tiden trott att ni står på deras sida, de som med sitt hopp och sin tro på Sverige vandrade hit. De som hoppades att de öppna gränserna och öppna famnarna skulle finnas kvar länge, länge. Förhoppningsvis för alltid.
Många famnar har öppnats, många människor har med sin fenomenala kärleksburna styrka tagit emot dessa unga människor som lämnat allt och kommit hit. Många pratar nostalgiskt om Palme och hans mod, så har även jag gjort och jag tror inte på alltför många tillbakablickar, men ibland behövs det. Vi behöver skämmas lite, hämta mod och kraft och våga handla i solidaritet med andra.
Jag vet att det politiska arbetet inte alltid är lätt, jag har varit där, jag följer med och jag vet. Men jag vet också att vi inte kan kämpa mot högerextrema krafter genom att följa med i deras agenda, inte ens i utkanterna ska vi följa med dem. Vi ska kämpa mot dessa krafter och visa att vägen inte är deras. Ord och handling måste följas åt.
Det fungerar inte att säga att SD ska bekämpas med alla medel och sen ta skärvor av deras idéer och göra dem till er politik.
Lyssna nu till era hjärtan, lyssna på Olof Palme, lyssna på många av gräsrötterna och svik inte era ideal. Det finns människor i partiet som inte sviker idealen, ni kämpar det vet jag, fortsätt orka!
Tiderna förändras men människorna finns kvar och så länge det finns människor som behöver Sveriges stöd och beskydd så ska vi inte vika undan.
Ni har ännu möjligheten att visa vad ni står för. Gör det! Nu! Inte sen, då är det för sent.
Vad vill ni att det ska stå i historieböckerna om er? Ni vill väl inte att det ska stå att ni svek era ideal och blev ett annat parti än det mina föräldrar och deras generation nästan gav sitt liv för?
Min mamma och min pappa hade varit så ledsna om de kunnat ta del av er politik idag.

Med vänlig hälsning Anna Nikkinen

Kommentarer från facebookgruppen Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!

Margareta Karonen Medryckande och lättläst. Och synnerligen angeläget. TACK! Anna Nikkinen
Olle Kjellin Det finns inget som behöver rättas, utom den nya s-politiken och deras företrädare!
Anneli Blom Anna helt fantastiskt skrivet. Jag kan ställa mig bakom varje ord, jag tycker precis samma sak. Palme skulle skämmas ögonen ur sig om han visste hur S dansar efter SD pipa. Tack för att du orkar och ta hand om dig ❤
Margareta Spåmans Öst Du behöver absolut ingen hjälp med svenskan! Mycket bra skrivet!
Irma Ivarsdotter Detta är så välskrivet så jag blir själaglad att Du orkat! När Erlander lämnade över till Palme 1969 sa han: Lyssna på rörelsen!
Anneli Blom Kloka män båda två, men vad hände sedan, knappt huvudet upp och fötterna ner.
Britt-Marie Johansson❤️🙏🏻jättefint
Ingrid Eckerman Så då lägger jag till era kommentarer efter texten i pressmeddelandet!
Irma Ivarsdotter Mer än gärna!
Ingegerd Gavelin Anna, inte ett ord behöver ändras! Väldigt välskrivet och sååå från hjärtat! Tack! Håller med, så besviken. 💙💚💛
Gunilla Olsson Så fantastiskt väl skrivet!
Tove Bäckström Jättefin text ❤️. Vi är många som instämmer i varje ord. För mig är det fullständigt ofattbart att det här faktiskt pågår i vårt land just nu. Och tystnaden som råder är ju kusligt skrämmande. Var är de politiker som faktiskt inte håller med om att detta är ok?
Margareta Sverkersdotter Det är fantastiskt skrivet! Jag blir berörd in i hjärteroten! Känner igen mig i dina tankar! Även mina föräldrar särskilt min pappa skulle gråta om han var med nu och såg S hårda orubbliga hållning! Jag är inte en person som odlar hatet, men nu känner jag mig faktiskt hatisk!
Gun-Marie Spett Lindgren Toppen, så känner jag oxå! Tack!
Margareta Mäki Ja, Anna, vi som är äldre minns mycket väl en helt annan socialdemokratisk politik. Det är sorgligt, beklämmande och en jag är avgrundsdjupt besviken över ett parti som utnyttjar de allra svagaste i en cynisk röstjagartaktik. Det är den fulaste formen av moral.
Irma Ivarsdotter Känner som Du, men jag tror att S förlorar fler röster än de vinner med sitt hjärtlösa agerande.
Anna Nikkinen Jag lägger till någon rad om att jag faktiskt vet att det finns dom i S som kämpar. De ska ju faktiskt ha positiv feedback på det så de fortsätter orka.
Marie Fransson Bra skrivet!! Tack!
Statsminister Löfven har kommenterat det beslut som MP:s kongress fattade om omprövningar hos…
ELINLUNDGREN.SE
Karin Forsgren Anderung Här är i alla fall en socialdemokratisk riksdagsledamot som säger ifrån.
Ingegerd Gavelin Tack!!! Såå bra - och modigt!!!
Ingrid Nilsson Stefan L vad svarar han på egentligen? Vi skall inte tillbaka till 2015, det gäller väl situationen nu? Han är köpt!
Olle Kjellin Det klack till och gjorde ont i mig när jag såg och hörde Löfvén på TV-nyheterna, när han med stenansikte deklarerade att någon amnesti inte kan komma ifråga. Varför inte? Vad är det för fel på honom? Han har bl.a. varit här i Växjö och träffat några av de drabbade ungdomarna. Smilade tillsammans med dem på tidningsbilderna. Men lyssnade han inte alls???? Vilken mega-svikare!!!:-(:-(:-(
Mikael Hägne Du tillhör den sista vänstergenerationen i S, förstår hur du känner, rösta (v) nästa val v befinner sig idag där s en gång var.
Karin Maria Månhav Tack för att du orkat skriva detta! ❤
Åsa Rognås Fantastiskt Anna <3
Cia Larsson Din text är mycket bra och tydlig 👍
Wiwie Nelson Borg Så otroligt klockrent skrivet! Precis så känner jag också för (S) - de håller på att svika sina ideal! Jag röstar (V) och har alltid gjort men fram till nu har jag tyckt att det fanns två partier på vänsterkanten. Tyvärr är (S) på väg mot höger och jag hoppas de inser det själva snart - om inte annat så med hjälp av ditt brev/mail! <3
Ingrid Nilsson Fantastiskt!
Lotta Öberg Håller med dig Anna👍Besvikelsen är total, vi räknas inte som viktiga i dagens Sverige. Löfve'n själv talar om hur värdefulla hans fosterföräldrar var för hans uppväxt o vad de gjorde för honom.
Idag är ALLA mänskliga aspekter åsidosatta av dessa regenter:* Man får/bör inte vara sjuk för man får inga pengar från Fkassan* Man får/bör inte vara handikappad för man får ingen LSS* Man bör inte bli sjuk eller tänka på att föda barn, för de lägger ner våra sjukhus* Man bör absolut inte engagera sig i asylsökande ungdomar... För de får ändå inte stanna, att vi brinner för dessa o har tagit dom in i våra hjärtan, våra familjer, räknas inte... Vi kommer att bli sjuka av denna politik som förs.* Mig.verket kommer med bara fler o än mer morbida underlag för att kunna ge avslag, rättssäkert? Nej, det är en fars o ett hån mot alla oss som lever i detta.Men våra styrande sover gott, de lever tryggt o väl... O DET är det enda de bryr sig om!!!
Sagerska Palatset
Strömgatan 18 
111 52 Stockholm

Margareta Spåmans ÖstInnehållet i denna välskrivna text är upplevt av mig precis på samma sätt! Jag skriver under allt du har satt ord på! Skillnaden mellan dig och mig är att jag varit trogen partiet och hoppats, ända till år 2015. Nu är det slut, om det inte blir omedelbar t#moratorium och #amnesti snarast! Jag vägrar att medverka med en regering som skriver avtal med korrupta länder och solidaliserar sig med maktgalningar i stället för att solidalisera sig med människor i utsatta situationer. Fega regeringar bidrar inte till fred i världen! Socialdemokraterna leds nu av ulvar i fårakläder! Stefan Löfven är mycket tacksam att han fick föräldrar och trygghet i den situation han befann sig i! Det är jag också. De ensamkommande idag befinner sig i en mycket värre utsatthet. Hela deras historia är fruktansvärd! Vi måste unna även dem att få lugn, ro, trygghet och att slippa fly som jagade djur längre! Åtminstone alla som under svåra strapatser lyckats ta sig till vårt land. Skicka inte våra barn tillbaka till helvetet! Sista chansen att stoppa flyget, socialdemokrater och sista chansen få mångas röst!
Anna Nikkinen Förstår att man är kvar och kämpar för det man tror på. Tycker det absolut att det är en väg att gå!
Iréne Nordström Håller med dig i allt! Så välformulerat!
Lotta Haglund Mycket bra skrivet!
Ann-sofie Lundin Jättebra Skrivet!
Gudrun Wiklund Så fantastiskt bra uttryckt! Vi är många som växt upp med socialdemokraternas tidigare ledare och Olof Palme var en av dem som stod upp för människors lika värde. Han vågade, och gjorde Sverige känt över hela värden och på kartan för att han och vårt land stod på de utsattas sida. Hur vill du bli ihågkommen Stefan L? Just nu drar du Sverige i smutsen för din behandling av ensamkommande barn och ungdomar. Sansa dig och tänk efter varför du valde att bli socialdemokrat. Om du inte längre har partiets värderingar ska du heller inte vara dess ledare. Svårare än så är det inte, så tänk om eller avgå! Inga om eller men kan hjälpa dig nu!
Andrea Morwing Theorén❤️ otroligt bra skrivet
Elisabeth Felling Ser väldigt bra ut!
Maria Alfredsson Ett stort tack till dig Anna. Jag står bakom dig och det du skrivit.
Gerd Falk-Schalk Blåkopia på min barndom. Det ser ut som S håller på att förlora en hel del fyrtio- och femtiotalister. Det tycks inte störa dem. Så sorgligt. Att lägga till sorgen över behandlingen av de ensamkommande.
Anne-marie Hermansson Jag är så besviken på sossarna, jag är Vänsterpartist nu, har övergett sossarna och är ännu säkrare nu efter Lövens nej.
Gudrun Wiklund #Moratorium nu #Amnesti sedan!
Åse Wewel Tack!
Hannele Renberg Tack Anna, du sätter verkligen ord på den besvikelse och frustration vi känner över partiet i dag som helt har lämnar de ideal de en gång stod för! Jag blev oerhört besviken på Löfven i går efter hans uttalande i TV.
Jimmy Bergkvist Tack för att du satt ord på mina känslor kring mitt eget parti. Jag är så oerhört besviken. Detta kommer att bli min valfråga från och med nu.
Anna Nikkinen Vi är många som stöttar er kämpar ❤!
Inger Berg Mycket bra uttryckt!👍🏼💕
Tuula DibbaVilket fint tal att läsa upp vid några välvalda tillfällen, tänker jag! Ja.. Vad ska det stå i historieböckerna. Det är ett mörkt kapitel fylld av skuld och skam, ett kapitel när socialdemokraterna vände ryggen till och lämnade stigen Olof Palme och människor som trott på socialdemokratins ideologi har trampat i generation efter generation... Socialdemokraterna har helt enkelt frångått sina egna principer och värderingar. Det blir en mörk beskrivning av nutiden i historieböckerna, med många paralleller till Tyskland på 30- och 40-talet...
Sigbritt Herbert Så där känner också jag. Min pappa, aktiv socialdemokrat under många år skulle vrida sig i graven om han visste vad hans gamla parti sysslar med. Jag har varit stolt över svensk flyktingpolitik, hur man ställer upp för de svagaste av svagaste. Som barn var det alltid speciellt att höra Willy Brandt och Bruno Kreisky intervjuas på radion, eftersom de kunde svenska efter åren i Sverige under kriget. Vad har det blivit av medmänskligheten? Nu verkar partiet lyssna på vad man tror är folkmajoritetens vilja. Stå upp för era ideal socialdemokrater!
Anita Harning Besvikelsen är mycket stor. Ibland tänker jag att detta är en mardröm och att jag vaknar snart!!Vem ska man tro på idag?Det jag ändå känner glädje över är alla kämpande människor som nu slår sig samman och försöker få rättvisa! !!!
Margareta Backman Jättebra Anna 👍🏼 !
Anette Strandberg Jag känner igen mig o stöder helt din text.
Izzy Dee Otroligt fint! Ser inget att korra ☺
Lilian Lindblom Fantastiskt bra skrivet!
Ïngrid Lindberg Jättebra skrivet.
Birgitta Hinks Håller med dig, detta behöver läsas av alla 👍
Elisabet Laurell Åh vilken fantastisk fin text. ”Det var banne mig det finaste jag sett sen jag konfirmerades” för att citera Karl-Bertil. Du har verkligen skrivandets gåva. Jag tycker inget behöver omformulera. Använd den i många sammanhang och skicka den till alla nivåer. Tack.
Britta Dahlberg Du har skrivit så bra!!! Du beskriver det som vi är många som känner. Stor besvikelse över att idealen har gett vika och att bruna åsikter görs rumsrena. Stor sorg känner jag också!!!
Eva Flodin Vilken FANTASTISKT bra text. Jag ser heller inget att korra bara en text som så väl uttrycker vad jag själv känner! Skicka den överallt! Jag börjar med att dela här på FB. Kan vi på något sätt sprida den vidare som ett upprop över Sverige???
Karin Johansson Håller fullständigt med dig! Är snart 70 år och upplevt en tid då man värnade solidariteten och medmänsklighet! Nu är jag besviken!
Karin Guinchard Anna, jag håller med föregående skrivare, jag tycker det är väldigt väl formulerat, tydligt och stämmer med mina tankar och känslor. Tack!
Hanna Flodin Mycket bra skrivet! Jag instämmer helt!
Marie Rosén Inte ett ord ska ändras, Anna. Så bra❤️
Belinda Embjörs Bra skrivet! Sätter ord även på mina känslor. Tack! ❤
Lena Thorsell Randahl Jättebra skrivet! Finns inget att ändra på!
Lena Bäcklund Fantastisk. Blir så berörd. Skicka den som insändare till tidningarna också som ett öppet brev.
Anna NikkinenTack för tipset!
Maini Sorri Ja, gör det Anna!
Lena Bäcklund Jag får inget gjort på jobbet idag. Svårt att skingra tankarna. Har själv precis skrivit en insändare om Stefans Löfvens dumma uttalande igår om att vi inte ska tillbaka till det läge som rådde 2015. Så urbota korkat att säga att man måste utivsa ungaför att inte komma tillbaka till läget som rådde 2015. Det kommer väl varken fler eller färre asylsökande om de får stanna elelr blir tillbakaskickade. Det är så mycket klokheter som skrivs i dessa grupper som vi måste försöka sprida utanför grupperna. Vi alla här vet precis hur det är och nu måste vi se till att alla andra får reda på det också så att de förstår att det här håller inte längre.Skicka insändare till lokala tidningar, rikstidningar och skriv skriv skriv till politkerna.
Mona Bäckström Mycket bra skrivet, ändra ingenting. Jag upplever som du att socialdemokraterna har glömt sin ideologi och vi är många som är väldigt besvikna.
Maini Sorri Jättebra skrivet!
Kia Edvardsson Fin text. Tack!
Annette Thoren👍
Zarah Lindgren Jättebra! Jag ska också skriva. Han gissar att han kommer att få många brev om svek från det som förknippas med socialdemokrati.
Monica Sjösten Mycket bra skrivet! Jag delar!
Celia Linde Jättefint!
Ulla Colliander Bra skrivet! Hoppas det blir läst av "rätt" personer !
Soheila Ameli👍👍👍🌹🌹🌹
Nasim Hamraz❤❤❤
Marielouice Strömquist❤❤❤. Jättebra skrivet
Lena Bäcklund Jag tänker skicka ett brev hem till Stefan Löfven
Kia Edvardsson Bra idé. Han kan nog få några stycken brev😀😀😀😀
Susanne Thulin Mycket bra text, saknar också Palme! Skriv gärna ut orden stoppa utvisningarna nu. Idag har jag lämnat mitt gröna parti.
Ingela Liljestrand ok de är ändå de enda förutom V som vill ändra flyktingpolitiken
Susanne Thulin Nej tyvärr vill inte MP-ledningen!
Marion Kahnert Jättefint skrivit, det går rak in i mitt hjärta. Hoppas det borrar åtminstone ett litet hål i politikernas hjärta.
Julia Villintevisa Mycket välskrivet och känslofullt, jag blev väldigt berörd. Delar. Tack! ❤️
Lorrie Cinar Bra, skriver under på varje ord.❤❤❤
Yvonne Svensson Fantastiskt bra skrivit. Håller med dig i allt. Hoppas att någon gång ska politikerna lyssna på oss och ta sitt förnuft till fånga innan detta elände blir värre än det redan är.
Carin Myrgren Mycket bra skrivet! <3
Eva Danielsson Bra skrivet!
Sofia Henriksson Otroligt bra skrivet. Kärnfullt!
Anne Persson🙏❤️
Maria Andersson Fantastiskt skrivet
Klara Yvonne Klingspor Bra text och stark uttrycker Den djupa besvikelse som jag känner inför den fullständigt hänsynslösa och okänsliga hanteringen av människor. " inte mitt land längre"
Peter Liljeqvist Mycket bra skrivet, hoppas verkligen att någon av dem läser det...
Lena Sörlin Så bra du uttrycker vad så många av oss känner! 🤗⚘
Catrin Ditz Jag tycker det är fantastiskt bra 👏🏻 Välformulerat med både hjärna och hjärta.
Bravo!
Noomi Lindberg Så fint att höra att du lägger din begränsade kraft på den här frågan
Ulla Palmér Bra skrivet, tycker precis som du
Taria Pinola Välformulerat! Bra!
Rosmarie Meijer Bra !Stort tack.
Tove Siim Bra skrivet! Håller med i allt. Som det ser ut nu med tanke på synen på ensamkommande har S förlorat min röst.
Maj-Britt Jonsson Mycket bra Anna👍Heder åt dig❤️😢
Anneli Persson Kuylenstierna Tack! Riktigt bra!
Inger Jonsson Håller fullständigt med. S är inte som förr drar dom till höger tappar de röster nästa val. TrorFu kommer in i riksdagen nästa år
Celia Linde Det enda raka är att rösta rätt rösta RÖTT! Rösta V.
Olle Kjellin V är de enda som klart uttalar sin solidaritet. Men TV-nyheterna är väldigt benägna att intervjua SD så fort det sker nåt i asylfrågor. VARFÖR???
Celia Linde Olle Kjellin Min teori är att svenska högern sätter munkavle på svensk opposition! Media är helt klart invaderad av högernationalism. Den följer i spåren av finanskriser och missnöje bland fattiga i EU. Vi lever i början av en ny världsordning som stressats fram av kapitalismen och den globala uppvärmningen tror jag. Kapitalismen är inte beredd att tumma på sin komfort och välfärd för att rädda flyende. Kapitalismen bygger ju på krig och erövring. Krig i mellan östern finansierade av våra västmakter. Där finns krafter som lobbar för SD i media jag märker ett tydligt trendbrott. Gemene man ser det inte nazismen som kommer smygande precis som förr. Historien upprepar sig om vi inte kan sätta stopp för den. V måste tala högre och tydligare för att matcha SD. Även om många inte vill ha en svensk Trump vid namn Åkesson i regeringen så finns risken. För när tom min mamma som förr var socialist börjar vurma för att vi inte kan ta emot så många flyktingar mer då har SD verkligen lyckats spela på folks rädsla och gått jävligt långt. Vår regering beter sig kriminellt mot dessa ensamkommande flyktingar.
Inger Kristina Clasinder Bra skrivet med stort fokus.
Mary Blomberg Mycket bra! Skicka vidare!!
Monika Ågren Jag tycker också att det var jättebra. Skicka in till tidningar så att många för läsa inte bara MJ och SL´s sekreterare. För jag är dessvärre ytterst tveksam till att de två läser, men andra S gör det hoppas vi. Det är ju många inom S som fortfarande har hjärta. Så kör!
Heidi Marquardt Ja, det är ett annat "landskap" och vem vet vem som utsätts härnäst, du jag vi, kanhända det fria ordet i dag blir fängelse i morgon? Allt är kontrollerat så vad vet vi? Morgan, Stefan och resten av gänget , inte är dom direkt vänner av folket... eller? Inte mina och kommer aldrig bli! Fy för sånt skitlag till politiker. Kallas för folkvalda och vilka är då folket?
Ann-Sofie Spångberg Mycket bra skrivet. Jag kommer själv från en riktig arbetarklassfamilj och socialdemokratin har funnits med i generationer. Nu är jag så besviken och Palme vänder sig nog i sin grav. Han som förstod att invandring är något som berikar och att alla människor är lika värda trots klass och bakgrund. Jag är så besviken så min röst går till Vänstern nu. Sorgligt att se när partierna vänder kappan efter vinden. Men hoppas på att folkrörelsen VSIU blir så pass stark att den vinden tar tag i allas kappor.#vistårinteut#amnestinu
Olle Kjellin Jättebra! Delar!
Maria Bodestig Lärare Tack!
Eva Margareta Henriksson Mycket bra skrivet.
Anneli Tidemar Så väldigt bra skrivet! Inget behov av korrigering, tycker jag! Skicka det bara! Vi är många som står bakom tillsammans med dig, Anna!
Kenia Ytterman Håller med - skicka bara! Tack för att du delar <3
Mojtaba Firuzi Mycket bra
Margareta Hörlén Mycket bra!
Lisbeth Lindström Väldigt bra skrivet! Vi är många som delar dina tankar och känslor.
Christina Schnell Så bra skrivet. Skicka direkt till så många du kan ! Jag delar här !
Malin Svensson <3<3<3<3
Anna Nikkinen Tack alla fina människor för feedback av olika slag. Tack för uppmuntran och idéer! Idag har jag varit alltför "hjärntrött" för att tänka vidare därför vore jag tacksam för era tips om vart jag ska skicka det? Vilka erfarenheter har ni av detta? Jag vill ju att det ska bli läst av de människor de riktar sig till. Jag kan hitta adresser till Riksdag, regering och socialdemokraternas kansli men där fastnar det nog i hanteringen är jag rädd! Jag kan absolut skriva det som insändare i några tidningar t ex. Om ni har idéer och tid och lust att skriva här eller skicka mig PM vore det toppen. Kram till era alla och tankar till de som deporterades till Afghanistan igår. Det är så ledsamt<3!...
Anna Möller Tack för att engagerar dig! Så bra skrivet! Jag önskar och hoppas att många av er andra här också skriver ett brev om vad ni känner och upplever och skickar till Stefan och Morgan och någon mer. Jag har också skrivit ett brev som jag filar på och ska skicka i morgon! Tack alla ni fina som bryr er ♥️


1 kommentar: