fredag 18 november 2022

Bra material om Afghanistan

 

Afghanistan är ett multietniskt land med minst 20 olika folkgrupper, som även finns i omgivande länder.

Här på hemsidan för Stoppa utvisningarna till Afghanistan! har sista tiden producerats bra material om Afghanistan. Det borde underlätta för Migrationsverkets handläggare såväl som för journalister och de asylsökandes ombud.

Landinformation om Afghanistan hösten 2022 En artikel med sorterade länkar till nyheter från 1 oktober.

Civilsamhällets landrapport om Afghanistan sommaren 2022 Under sommaren hände mycket som inte ingår i Migrationsverkets underlag inför beslut. Här finns många länkar.

Afghanistan: Stoppa folkmordet på hazarerna! av Karin Fridell Anter 13.11.2022 Här får man huvuddragen av hazarernas historia, som en bakgrund till de demonstrationer som ägt rum världen över sedan sprängningen av nära 50 kvinnliga studenter i Kabul.

Migrationsverket: Svensk-afghanska kvinnor måste anpassa sig till talibanernas regler 8.6.2022 Sedan våren 2022 använder Migrationsverkets handläggare en ny motivering: "Du kan anpassa dig efter hemlandets kulturella seder och bruk" - för kvinnor och män.

Ann Linde, du har rätt: Afghanistan är farligt för hazarer! 28.4.2022 Här finns en redogörelse för vad hazarerna varit utsatta för.

Kan kristna leva i talibanernas Afghanistan? 12.4.2022 Tyvärr går det inte så bra.

Ateism i talibanernas Afghanistan 3.4.2022 Alla apostater, dvs. de som lämnat islam, lever mycket osäkert i Afghanistan.

Hbtqi i Afghanistan: "Även om du kommer till himlen kommer vi att hitta dig" 25.2.2022 Är man en hbtqi-person i Afghanistan gör man bäst i att gömma det sorgfälligt.

Artiklar taggade med "Afghanistan"

Artiklar taggade med "Fakta"

Artiklar taggade med "Myndigheterna"

Statistik från Migrationsverket: Skyddssökande från Afghanistan 7.9.2022 Av de asylsökande får en tredjedel avslag. Av dem som får ny prövning får nära hälften avslag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar