söndag 22 december 2019

Hjälp på Västkusten

Information hämtad från lucka 18, julkalender 2019, #Vistårinteut 
SOS Barnbyar i Hammarkullen
SOS Barnbyars mentorskapsprogram i Hammarkullen verkar för att ge stöd till etablering för främst ensamkommande unga. Verksamheten invigdes i januari 2017 och här arbetar professionella mentorer som på ett metodiskt sätt verkar för att stötta målgruppen till en snabbare och bättre etablering. Det är organisationens första verksamhet i Sverige och ett samarbete mellan SOS Barnbyar, Göteborgs stad och Angereds stadsdel.
https://sos-barnbyar.se/programverksamhet-for-unga/
https://sos-barnbyar.se/filmer/

Binna Lysekil
Binna är en ideell organisation till stöd för ensamkommande barn och ungdomar. Deras främsta uppdrag är att göra det möjligt för de asylsökande unga som hunnit fylla 18 år under den långa asylprocessen att bo kvar i Lysekil. “Vi vill behålla denna resurs av fantastiska ungdomar i vår stad!”
https://www.facebook.com/binna.fortoja/

Skyddsnät för ensamkommande unga på Restad Gård Vänersborg
I Vänersborg har flera organisationer tillsammans bildat ett skyddsnät för ensamkommande unga som i samband med att de fyllt 18 år eller blivit åldersuppskrivna, förflyttats till Restad gård.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=6808059

Samarbete med AYVO i Kabul i Strömstad

Vänner på Crusellska i Strömstad

Tamam Göteborg
Tamam är en ideell ungdomsorganisation som arbetar med barn, unga och unga vuxna med mångfald, antirasism och ungas samhällsengagemang. Tamam arbetar för att skapa mötesplatser, organisera meningsfulla fritidsaktiviteter, ge alla samma möjligheter oavsett förutsättningar och uppmuntra unga människors samhällsengagemang, med mottot ”Vänskap utan gränser”.
http://tamam.se/lokalforeningar/tamam-goteborg/

Sandarna Lag C
Sandarna C är ett fotbollslag med rötter i hela världen och som till stor del består av ensamkommande ungdomar. Fotboll som förenar, ger sammanhang och gemenskap, samt bidrar till integration. Ett lag som betytt oerhört mycket för många ungdomar.
Se dokumentär: https://www.youtube.com/watch?v=jySsFORCcq0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar