söndag 22 december 2019

Frivilliga familjehem

Information hämtad från lucka 5, julkalender 2019, #Vistårinteut

Frivilliga familjehem i Upplands-bro, Täby, Tyresö, Norrköping, Huddinge, Haninge, Botkyrka, Vallentuna och Ekerö, Värmdö, Väsby och Österåker.

Frivilliga Familjehem
Nätverket är en sammansättning av ideella föreningar och grupperingar som finner gemensamt stöd i varandra för att kämpa för att fortsätta att stötta ungdomar till boende hos trygga kommunmedborgare, helt ideellt. Nätverket hjälper bl.a till med läxhjälp, stöd i asylprocessen, övningskörning och jobbanskaffning. Över 380 ungdomar har fått trygghet av familjer som alla bestämt sig för: ”att vara de vuxna vi önskar att våra egna barn hade mött om de hade tvingats till flykt.”
www.frivilligafamiljehem.se/

Frivilliga familjer på Värmdö
I föreningen finns cirka 55 ungdomar. De flesta går på gymnasieskolor i Gustavsberg. Föreningen stöttar ungdomar med boende, läxhjälp, flyttar, vuxenstöd, hjälp med myndighetskontakter.
www.ffpv.se

Nätverket för ideella familjehem i Landskrona

Nätverket frivilliga familjehem i Jönköping

Ideellt asylstöd i Hallstahammar
Nätverk av familjer som tar emot ensamkommande ungdomar i sitt hem.

Projektet Nya Rum i Stockholm.
Samarbete mellan Equmeniakyrkan, Röda korset, NBV, Hela människan, Stockholms län, Svenska kyrkan och Sociala Missionen. De stöttar ungdomar mellan 18-21 år som går på gymnasiet i Stockholm att hitta boende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar