söndag 1 oktober 2017

Till Mikael Ribbenvik: Vill du ha ett samhälle utan empati?

Fatemeh Khavari och Mikael Ribbenvik i Almedalen 2017. Fatemehs bror fick asyl i Sverige, Fatemeh kom som anhörig.
Facebookgruppen Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar! har snart 19 000 medlemmar. Alla skriver inte här - men antalet aktiva medlemmar är stort. Mikael Ribbenvik - du har ännu inte gått med där, så du känner inte till mångfalden. 

Ett exempel på aktiviteten är reaktionerna på Lisa Förare Winbladhs text om hur lärare, personal och andra runt de asylsökande ungdomarna mår: Politiker: Många bekräftar Lisas starka känslor.  
Periodvis har aktivister skickat brev till politiker, vilket de är medvetna om. Men tydligen har vi missat dig, Mikael Ribbenvik, generaldirektör för Migrationsverket, liksom rättschefen Fredrik Beijer. 
För din information: Följande lades ut i facebookgruppen. 
Ribbenvik informerade socialdemokratiska riksdagsmän om läget. Någon frågar: "Men det är många som hör av sig om asylfrågorna?" Svaret blir: ”Ja, det där är samma personer som skriver till mig, de är känslomässigt bundna till de asylsökande”.
Här kan du, Mikael Ribbenvik, ta del av de kommentarer som detta föranledde. Vill du veta mer vad aktivister skriver kan du läsa de bifogade tidigare pressmeddelandena. Som din presschef säkert vet finns många insändare och debattartiklar i media - du kan säkert få dem av honom.
Eftersom jag vet att du blockerat pressmeddelandena från mig kommer jag att skicka dig ett personligt brev också.
Undertecknat Ingrid Eckerman, stolt batikhäxa, initiativtagare till uppropet (9000 undertecknare), hemsidan och facebookgruppen (19 000 medlemmar) Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!
Tuula Dibba
Tuula Dibba Fråga; är det bra att uppfattas "känslomässigt bundna" för att inte bortförklaras med vad som förut kallades hysteriska...
Ulrika Sätervik
Ulrika Sätervik Väldigt illa. Känsloargument avfärdas så alltför lätt.
Tuula Dibba
Tuula Dibba Ulrika Sätervik ja.. och då måste vi bli ännu mer sakliga. Varför har män lättare att göra deras röst hörda..
Meta Wiborgh
Meta Wiborgh Här ska skrivas brev! Jag är nämligen känslomässigt engagerad, och tänker inte låta den sortens förmätna och misstänkliggörande kommentarer som här tillskrivs Migrationsverkets chef stoppa mig. Vänta dig fler brev du också Ribbenvik!
Kerstin Kvisler
Kerstin Kvisler Samma här
Helena Isaksson Baeck
Helena Isaksson Baeck Då är det dags att prata utifrån det viktiga mänskliga rättigheterperspektivet och att i diskussionen förhålla sig till de konventioner vi har skrivit på och den rättsosäkerhet som finns. Migrationsverket är inte ett fungerande verk. Det är ingen känslomässig reflektion. Två år långa asylprocesser och felaktigheter som begås och slöseri med landets skattemedel har inte med känslor att göra. Det handlar om anständighet och professionalism. De som reagerar gör det för att de är delar av ett samhälle som vill ha ordning och reda och anständiga bemötanden av människor i kris. Vi vill inte ha ett verk som skriver upp åldrar godtyckligt eller väntar tills ungdomar fyller 18 för att kunna utvisa. Det här byråkratiska spelet saknar motstycke i vårt lands historia. Låt oss peka på fakta, konventioner och skyldigheter som vi har mot dem som söker skydd i ett land. Låt oss förklara varför det är viktigt att vi som medborgare demokratiskt står upp för mänskliga rättigheter.
Ingrid Eckerman
Ingrid EckermanGruppadministratör bra uttryckt! Skriv till Ribbenvik!!!!
Helena Isaksson Baeck
Helena Isaksson Baeck Letar fakta kring allt detta. Ska vi hjälpas åt med att samla dokument och rapporter? Kanske behöver även ansvarig minister KU-anmälas med tanke på de felaktigheter som begås och de konsekvenser de får. Det är viktigt med siffror och regelverk som vi kan luta vår argumentation på. Varje tänkande människa – och nationalekonomer som Ingvar Nilsson – förstår ju att det här får förödande konsekvenser i mänskligt lidande och slöseri med landets resurser, men om vi ska möta byråkraterna på deras eget språk, måste vi hitta vägarna dit och det är inte helt enkelt. Nu kom just en ny rapport om säkerhetsläget i Afghanistan, men den har inte nämnts på någon nyhetssida, vad jag vet. Det har också skett flera dåd – bland annat med inblandning av NATO. Jag tror inte att det hjälper att jag skriver till Ribbenvik, eftersom han tydligen bestämt sig för att inte lyssna. På migrationsverkets sida står det helt felaktiga siffror om hur många som får stanna. Vi behöver ta det här till någon som kan göra skillnad på riktigt. Frågan är vem eller vilka. Vi möter nyckelpolitiker här och inser att kunskapsnivån är väldigt låg. Oavsett vad vi har skrivit. Så möten tror jag starkt på. Och fakta. Och nu är det bråttom för den psykiska ohälsan är enormt stor och ungdomar flyttas runt i landet. Skuggsamhället växer och med det problemen. Men var gör information skillnad?
Helena Isaksson Baeck
Helena Isaksson Baeck (Har skrivit till både migrationsverket och migrationsverkets etiska råd nu. Lade till en rad frågeställningar kring de rapporter och den fakta vi har.)
Lisa Rabe
Lisa Rabe Sätter mig strax och försöker författa ett brev till Ribbenvik.
Julia Grahm
Julia Grahm Ja det är ju liksom det som är grejen. När man under 2-3 år lärt känna dessa fantastiska ungdomar och VET hur bra de skulle vara för Sverige. När man hört alla detaljer i deras fasansfulla berättelser, när man vårdat ungdomar som svimmat av stress och legat medvetlösa efter panikångestattacker av RÄDSLA för sitt LIV, då blir man känslomässigt berörd. Annars är man en jävla sten och inte en människa!
Meta Wiborgh
Meta Wiborgh En liten lort
Susanne Håkansson
Susanne Håkansson Den dagen jag blir avstängd och känslomässigt stympad blir jag rädd och förtvivlad. Jag tackar Gud för att jag har kontakt med känslorna, att jag har förmåga till empati!🙏
Vivianliz Fleita
Vivianliz Fleita Vi måste kräva en möte med dem.
Helen Uliczka Hallin
Helen Uliczka Hallin Känslomässigt bundna? Är karln helt galen? Klart vi tycker om människor vi känner. Gör inte han det? Idiot.
Leif Rydström
Leif Rydström Sen missar han en poäng,,, dessa "känslomässiga brevskrivarna" är nog f,d S väljare! Undra när dom ska klyka detta kommande problem.
Tony Wågman
Tony Wågman Var det DET ENDA Ribbenvik svarade på den frågan? I så fall har han ju sänkt garden på ett ofantligt korkat sätt.
Gunilla Berglund
Gunilla Berglund Det är ju helt uppåt väggarna, de har noll koll på vad det är som händer . De har inte förstått det som sker på Migrationsverket , att det är lagvidrig myndighetsutövning
Elisabeth Athle
Elisabeth Athle Så nedvärderande 😈😈😈😈
Linn de Wilde
Linn de Wilde Ja och är man känslomässigt bunden tenderar man ju också att granska det som händer de man är bundna till. Dessa eldsjälar blir ju "experter" i frågan eftersom de bryr sig så otroligt mycket. Inget konstigt alls!
Vicki Skure-Eriksson
Vicki Skure-Eriksson Ja det är ju sådana där "jobbiga"empatiska personer som hör av sig..
Maud Hårleman
Maud Hårleman Känslomässigt bundna - vilket maktspråk! Så avfärdas kvinnor, samma argument genom hundratals år! Egentligen menar han också att vi är batikhäxor! 

De VILL inte förstå därför att de har bestämt en kvot som skall ut och det är enklast att ta hela gruppen e.k från Afghanistan. Kanske de också tror att det är en riskgrupp? Outbildade och med dålig kvinnosyn? De vet inte hur kunskapstörstande starka och ambitiösa de här ungdomarna är!

Dennis Dorsander
Dennis Dorsander Nej de vet dom inte,har aldrig träffat några som är så kunskapstörstande och med så positiv inställning till allt trots deras bakgrund.
Christina Schnell
Christina Schnell Ha ! Förringa, förminska och förtiga ! Väl kända härskartekniker !💪
Marie Rosén
Marie Rosén Det var det lägsta.... Ribbenvik borde skämmas ordentligt😡
Dennis Dorsander
Dennis Dorsander Klart man känner för dessa ungdommar,vi ska ju snart fira den tredje julen tillsammans.
Elisabet Lindberg
Elisabet Lindberg Jag antar att han med det menar att vi inte behöver lyssnas på. Vilken skit han är. Och så fel han har.
Gunnel Lagerberg
Gunnel Lagerberg Dags att skrota migrationsverker och ställa en tombola med lotter utanför, bara dra en lott du åker ut du får stanna.
Ulrika Sätervik
Ulrika Sätervik Gråter så jag skrattar
Hantera
Catarina Berg Orioli
Catarina Berg Orioli Ja, tänk så mycket pengar det skulle bli över i löner som inte skulle behöva utbetalas!
Ingrid Eckerman
Ingrid EckermanGruppadministratör Vilka kommentarer! Detta måste bli ett pressmeddelande! Ni har skrivit i en öppen grupp där alla kan läsa, så jag antar att ni gett ert medgivande till att era namn syns även på annat sätt.

2 kommentarer:

  1. Herr Ribbenvik borde veta bättre än att uttala sig så kategoriskt om andra människor. Även om vi känner många flyktingar så minskar det inte vår kunskap om rättssäkerhet.

    SvaraRadera
  2. Jag har röstat på sossarna ganska många gånger nu...men med det är det slut. 1/ Jag vill ha ett rättssäkert samhälle 2/ Som farmor åt 6 flickor vill jag att de inte ska bli bemötta som Ribbenvik, Johansson och Fritzon bemött vår rörelse...(vet att många män finns med, men grejen är att politikerna med sina förutfattade meningar, tror att vi bara är kvinnor och att man då per automatik kan skita i oss)

    SvaraRadera