söndag 12 augusti 2018

Ett brinnande Ghazni - är det dit ungdomarna ska återvända?Ett inlägg av Abbe Hoseini i facebookgruppen Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!
Ghazni har blivit attackerat från fyra håll från Talibanernas sida och kriget har pågått sedan torsdagskvällen. Provinsen styrs av Talibanerna.
Jag heter Abbe Hoseini och kommer från min hemstad Ghazni. Just känner jag mig så maktlös och besviken på den korrupta regeringen. Att skåda din hemstad falla är något som gör så ont i hjärtat så att man inte kan sova på nätterna. Staden var känd för bland annat sina filosofer, vetenskapsmän och poeter en gång i tiden, men nu finns det risk för människors liv. Det är folkets liv som står i spel. Talibanerna har tagit sina baser bland folket, vilket gör det svårt för militären att ta över staden från idioterna som har förstört allt för folket!
Terroresterna har gått till angrepp mot polisstationer, civila byggnader och har bränt Telekomunikationsstationener och Tv stationer, vilket gör det omöjligt för folket att kommunicera med varandra.
Vi har flytt på grund av kriget, för hitta någonstans för att kunna känna oss trygga men del av oss har hittat det medan tusentals ensamkommande riskerar att utvisas till döden eller leva på gator utan nån form av framtid!
Vi vet redan att ensamkommandes är stora tillgångar till det svenska samhället och Afghanistan är inte säkert så frågan är så här att varför ensamkommande får inte stanna i Sverige, i ett land där de känner sig trygga i!
Pray for Ghazni! 😥!
Afghanistan is not safe!

Många andra har reagerat på vad som händer i Ghazni.


Mitt vacker land 🇦🇫brinner i kriget och finns igen att lyssna på deras sorgliga röst 💔Mitt hjärta brinner när jag komma i håg jag själv sitter i ett land som finns inte krig och min familje och mina vänner brinner i elvete och jag kan inte göra någonting ,bara kollar hur kommer de dö😥snälla Sverige vakna nu 🙌spela inte med vårt liv 💔och låt oss att liva i lugn och ro snälla🙌tvingar inte inte unga killar att bli kriminella i Sverige 🙋‍♂️Nu bara Amnesti kan vara lite medicin i våra dåliga hälsa💔🙌💔Nu måste stå upp de som tror på medmänsklighet och mänskliga rättigheter och visa deras stöd 👬🇦🇫🇸🇪👬
Mitt äslkade #Ghazni brinner i eld och jag kan inte göra nåt för det... Snälla Gud ta hand om Ghazni och alla människor som bor i..
Vart ska jag ta vägen? Kan inte se längre att min stad där jag född och vuxit upp brinner ner😭😭😭😭Ghazni😭😭😭
Var jag måsta gå.Min stan Ghazni brinner😭  
Jag har fortfarande i min hjärna min pappas och mammas röst när de bad att Afghnistan ska bli säkert. Tror att Guden inte kan höra oss, säkerhet är en främmande ord för oss och kanske rättvisa är en främmande ord för Guden💔🙏
Detta är inte Syrien, inte Irak. Detta är Ghazni-staden i Afghanistan 😓💔💔bränt i blodet under talibanens eld. Gud hjälper oss till Ghaznias folk 💔😓💔 I Herrens namn, be för Afghanistans folk (Ghazni) 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
😭😭😢😢😢😢😭😭😭😭😭😢😢😢😢😢😭😭😭😭😢😢😢😢
Migrationsverket är sämre än terrorister om en enda asylsökande blir utvisat till Afghanistan.
Kriget i Afghanistan är inte lika som skogsbrand som kanske skulle komma varje 200 år.
Kriget i Afghanistan tar inte slut tills där finns Guld diamanter gas olja etc.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar