torsdag 23 november 2017

Välkommen till Medborgarplatsen 25 november, Stefan Löfven!


Stefan - kommer du ihåg när du stod på Medborgarplatsen senast? Kommer du ihåg den jublande massan som tillsammans med dig uttryckte sitt stöd för flyktingarna? En stor dag för dig!
Nu samlas vi på Medborgarplatsen igen, och vi skulle bli hjärtinnerligt glada om du ville tala. ”Flyktingarnas dag” äger rum lördag 25 november kl 14-17, och du kan välja tiden.
Det vore så härligt att höra dig säga att du förstått att asylprocessen inte är rättssäker för de ensamkommande ungdomarna, och att säkerhetsläget i Afghanistan är värre än du trott. Att höra dig säga att du nu ska tillgripa de medel du har till förfogande, precis som när det gällde att stoppa Försäkringskassans omprövningar av LSS-bedömningarna.
Du är en klok man, Stefan. Du har följt med, så jag upprepar inte argumenten för att utvisningarna av tonåringar till krig och elände ska upphöra.
Vi är stolta över Raoul Wallenberg, Folke Bernadotte, Dag Hammarskjöld, Harald Edelstam och Olof Palme som gjorde Sverige berömt som landet som kämpar för mänskliga rättigheter. Tänk om vi kunde få vara kvar på den kartan, med ditt namn i raden!
Ingrid Eckerman, initiativtagare till Flyktingarnas dag

Stefan Löfven har tackat nej till denna inbjudan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar