torsdag 23 april 2020

Digital 1 maj-demonstration: "För en mänsklig flyktingpolitik"

I år blir det inga fysiska 1 maj-tåg. Men civilsamhället utnyttjar nu möjligheten att delta i 1 maj-demonstrationer på nätet.
En sådan är 1 maj 2020 För en mänsklig flyktingpolitik. Den är obunden både partipolitiskt och från organisationer, startad av privatpersoner. 

I facebookgruppen lägger deltagande organisationer upp sina egna banderoller och plakat. De som redan nu vill gå med i tåget ska "gilla" det första inlägget. 
Här finns också ett event
Just nu finns det cirka tjugofem grupper med plakat, men arrangörerna hoppas att det ska bli många fler fram till 1 maj.
På själva 1 maj ska man också kunna lyssna till tal från deltagande organisationer.
Stoppa utvisningarna till Afghanistan! deltar självklart i marschen, och vi hoppas att alla våra sympatisörer går med!
Dagens asylpolitik är inte mänsklig, och tillämpningen av lagarna har mycket övrigt att önska. 
Våra krav i demonstrationen är bland annat:
- INGA utvisningar till Afghanistan!
- Barnkonventionen gäller ALLA barn!
- Låt dem som kom som barn få stanna!
- Återinför permanenta uppehållstillstånd!
Stöttepelaren går också med i tåget. De skramlar med bössorna och samlar in pengar för att stödja ensamkommande ungdomar. Swish: 123 583 19 04, Bankgiro: 5228-2381. Skriv "1 maj".
Vi vet att det finns ett starkt stöd i Sveriges befolkning för en mer generös asylpolitik. Stödet skulle vara ännu större om befolkningen hade bättre kunskap om vad den tillfälliga begränsningslagen och Migrationsverkets ändrade praxis sedan 2015 egentligen innebär.
Riksdagsmännen vet naturligtvis detta - eller borde veta det. Nu gäller det att de faktiskt också lyssnar till civilsamhället, som visar sig vara mycket viktigt vid kriser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar