onsdag 13 november 2019

Reza Rahimi: "Detta är det land våra vänner utvisas till"

Barnfamiljer demonstrerar på Sergels torg september 2019.
Cirka 50 personer har blivit tvångsutvisade från det som kallas för vackraste Sverige till förödelse och döden i Afghanistan.
Våra vänner som sökte asyl i Sverige för att rädda sina liv är nu på väg tillbaka till krigets Afghanistan.

- En person som är HBTQ kan kallas för smutsig/haram person. Om någon ens misstänker att någon är HBTQ så kan det bli en stor risk för denna personens liv.  Den sprids så fort och så långt i landet, tills en Imam/makthavare bestämmer att personen måste få dödsstraff. Tänk att en som är HBTQ får absolut inte vara/leva som den personen är, man får inte vara vem/hur som helst i Afghanistan.
- En kvinna som berättar för sin familj att hon vill jobba på ute på stan, som vill skaffa ett likt jobb som en man, får i reaktion höga skratt och arga blickar, för hur en kvinna har uttryckt sig hemma, hur arga blir alla i familjen att kvinnan har fått önskan av att jobba ute på stan, det är en stor skam för hela familjen.
- Om kvinnan vill inte bli gift med någon och istället vill fortsätta plugga vidare på universitet så blir hon misstänkt från sin familj att hon kanske är i relation med någon annan, och därför vill hon fortsätta plugga vidare, så efter allvarliga dödshot och heder skam blir hon bortgift på något sätt.
- Om en nyfödd barn är en flicka så är alla i familjen ledsna över det, och mycket arga på den Mamma som i nio månader har bärt hennes ofödda barn i mage med full kärlek och glädje.
- Om en person har frågor över religion/koran, så blir det mycket svårt att våga ställa en fråga om det, för personen kan direkt kallas för kafir och fiende till Religionen och kan bli fängslad för flera år eller livstid.
- Om en person kritiserar en politisk åsikt i Afghanistan, så kan personen kallas för spion till något annat land och eller fiende till Afghanska regering.
- Barnen (killarna) måste jobba och hjälpa till med pappan för att hämta mat hemma, nu är han vuxen för att han är nu typ över 10 år.
- Bombexplosioner på gator mitt på dagen, på sporthallen, på bröllopshallen, på kontoret, på skolor, på sjukhuset, på bussar, på väg till en annan stad. Det har skadat landet väldigt på allvar, människor har inte en stabil pykisk hälsa och inte fysiskt heller.
- En mamma väntar och ber att barnet ska få komma hem tillbaka levande från skolan och önskar att dödskroppen ska aldrig komma hem, men dödskroppen har hela tiden förts hem till ensamma mammor och pappor, syster och bröder, för det är den sanna krigsdrabbade Afghanistan. Vi alla vet det, vi ser varje dag vad som händer där.
Det är det Afghanistan som är säkert enligt svenska myndigheter.
Det är det Afghanistan som vi har flytt ifrån.  
Det är det Afghanistan som våra vänner har blivit tvångsutvisade till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar