Skolgång och uppehållstillstånd

onsdag 10 april 2019

Ingrid Eckerman till miljöpartister: Rösta enligt ditt samvete!


Till dig som miljöpartistisk riksdagsledamot:
Rösta med ditt samvete! Gå emot partilinjen om så behövs!
På kongressen 2017 röstade delegaterna igenom att partiet ska kämpa för amnesti. I morgon torsdag är det upp till partiet att visa att ni faktiskt menar något med det löftet.

Har ni funderat över varför det gick dåligt i valet? Kan det ha att göra med partiets otydlighet när det gäller migrationspolitiken?
Jag har jobbat med miljöfrågor inom Läkare för Miljön i nästan 30 år. Jag gick med i Miljöpartiet som var det parti som förstod vad hållbar utveckling är. Hållbar utveckling som också innefattar social hållbarhet och mänskliga rättigheter.
Men nu är jag så enormt besviken på partiet. Jag har ännu inte gått ur, och jag röstade mp så sent som i höstas. Men …
Varför regeringen kunde lägga fram den dåliga tillfälliga lagen, som sågades av både Lagrådet och Migrationsverket, är fortfarande oförståeligt.
Jag vet att Mp sedan kämpade hårt för att få till stånd den första och den andra gymnasielagen – också de dåliga lagar, som dessutom saboterades av Migrationsverket.
Antalet ungdomar som INTE om fattas av nya gymnasielagen är idag kanske 10 000. Antalet växer, allteftersom de yngsta fyller 18 år. Efter att ha bott här i 3-4 år, kanske redan studera bristyrke på gymnasienivå, ska de alltså till gatan i Kabul. Är det mänskligt? Är det ekonomiskt försvarbart? Ger det grunden för det samhälle som behövs om vi ska driva miljöfrågor framåt på riktigt?
Får ni med oss 100 000 – 200 000 som är engagerade omkring ungdomarna?
Hur många svensk-afghanska ungdomar ska finnas på gatorna, och så småningom i yrkeslivet, i Frankrike?
Rasmus Lind sade: ”Den tillfälliga lagen kommer att förlängas i två år.” Är det så självklart? Har partiet redan tagit ställning för detta? Har ni läst Migrationsverkets synpunkter?
Ingrid Eckerman, f.d. ordförande i Läkare för Miljön, grundare av Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar! med 21 000 medlemmar
Brevet skickades till alla Miljöpartiets riksdagsledamöter. Rasmus Ling, den migrationspolitiska talesmannen, svarade så här:
Hej Ingrid!

Att den tillfälliga lagen ska förlängas i två år gjordes upp i det sk januariavtalet. Det var inget vi ville, men vi fick igenom att familjeåterförening för alternativt skyddsbehövande skulle införas i samband med förlängningen, vilket var väldigt viktigt. Vi fick också igenom andra saker, som att de kritiserade åldersbedömningarna nu ska ses över, och att vi ska arbeta fram en ny humanitär skyddsgrund i en parlamentarisk kommitté.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar