Skolgång och uppehållstillstånd

fredag 11 juni 2021

Tredje etappen i bokprojektet "Den onödiga flyktingkrisen" nådd!

 


Vi fick möjligheten att göra ett temanummer av Ordfront Magasin nr 3-2021 med debatt- och faktaartiklar om det som hänt sedan 2015. Du kan nu beställa tidningen och få den i brevlådan. Under sommaren bjuder vi på portot, så kostnaden blir bara 80 kr. 

Samtidigt kan du förbeställa den tryckta boken som kommer ut i oktober. Vid beställning före 15 september bjuder vi på portot, och priset är bara 210 kr. 

Beställningarna görs till info@onodigaflyktingkrisen.se. Läs mer!

Idén kom i december 2020

Det var i december 2020 som Karin Fridell Anter, ordförande för Stöttepelaren, och jag kom på idén. Vi inspirerades både av Asylkommissionens arbete med en bok och av rapporten från Håll ihop Sverige, där vi hjälpte till. Civilsamhället sitter inne med så mycket information - men den finns bara spridd på nätet. Om vi samlar ihop den till en bok kommer den att finnas på biblioteken, och man kan referera till den på t.ex. Wikipedia. Ingen kan då säga "vi visste inte". 

Första etappen var att få ihop en redaktion. Från början var vi tre, men den växte. Vi hittade ett förlag som gav oss ett bra erbjudande - vi skulle kunna få ihop det ekonomiskt. Vi sökte pengar och fick betydligt mer i bidrag än vi kunnat föreställa oss. Antalet samarbetspartners växte. Det blev ett bokprojekt med titeln Den onödiga flyktingkrisen - rättssäkerheten, civilsamhället och flyktingarna 2015-2021.

Andra etappen var att samla in texter och lägga på hemsidan för att vara tillgängliga för alla. Vi skickade ut förfrågningar och fick in en hel del bidrag, förutom dem vi skrev själva. Vi är uppemot 60 personer som på olika sätt bidragit till projektet.

Tredje etappen var en debattbok - det blev temanumret av Ordfront Magasin. Se ovan!

Fjärde etappen är marknadsföring i media, deltagande i seminarier etc. Den har börjat och kommer att pågå under lång tid. Här ingår hitta plats för det material vi fått in som inte fått rum i tidningen eller boken. Se kalendarium, seminarier och konferenser och projektet i media

Femte etappen når vi när den tryckta boken Den onödiga flyktingkrisen - rättssäkerheten, civilsamhället och flyktingarna 2015-2021 kommer från tryckeriet i oktober. 

Vi är alla glada för att vi har kommit så här långt. I dessa tider, när vi nås av nödrop efter nödrop och vi har små chanser att hjälpa, känns detta mycket meningsfullt. Sanningen måste fram.

Vill du ge ett bidrag till tryckkostnader och marknadsföring går det bra:
Sätt in en slant på bankgiro 5289-2981, swish 123 364 87 14 (Den onödiga flyktingkrisen).
Ev. överskott går till Stöttepelaren som också sköter ekonomin.

För redaktionen

Ingrid Eckerman
Grundare av Stoppa utvisningarna till Afghanistan!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar